søndag den 26. oktober 2014

Klassisk jakke til mig selv

I maj 2014 begyndte jeg på en jakke til mig selv. Den er strikket i dobbelt garn i sart lyserød - købt hos Rasmilla garn: http://www.rasmilla.dk/product/yndlingsgarn-sart-rosa-1180/

Mønsteret er fundet i en strikkebog, som fulgte med Hendes Verden på et tidspunkt. Der står at den er designet af Garnstudio, men jeg kan ikke finde den på deres hjemmeside.

Jeg strikkede på den i maj, men så gik det lidt i stå i juni/juli pga.  skift af arbejde og sommerferie. Men i august kom jeg igang igen, og her i september fik jeg strikket den færdig. Men den lå stille et par uger, fordi jeg ikke er så vild med at sy strik sammen. Men jeg fik taget tyren ved hornene og nu er den endelig klar til brug. Først havde jeg syet nogle hvide, små knapper i, men efter vask og en enkelt dags brug, fandt jeg ud af, at de var for små, så der blev syet nye i.

Her er den så med de ny knapper:


Og her er diverse billeder af ryg og detaljer:







Efterårsferie, oprydning og hæklet kurv

Vi har lige haft efterårsferie, og vejret har jo ikke været det bedste, så jeg fik ryddet lidt op. Jeg startede med mit tøj i skabe og skuffer. Der blev smidt en del ud. Derefter var turen kommet til mit "lille" garnlager. Jeg har 8 opbevaringsbokse i plastik, samt nogle kurve/kasser, og de var alle ved at gå ud over alle bredder - så fyldte var de! Så jeg gik igang med en seriøs sortering. Nu er det hele sorteret efter garntype, så jeg har et bedre overblik, og det garn, som jeg kunne se, at jeg ikke ville få brugt, røg ud. Det blev til en pæn stor pose til udsmidning.

Derefter har jeg været lidt på Pinterest, for at søge under "yarn stash" og "one-skein wonders" for at søge på projekter, som jeg kunne bruge mine rester på. Jeg havde en del hele/halve nøgler købt i Brugsen i mærket: Puppets, Lyric i 100 % tykt bomuld fra Brugsen, og jeg manglede en mindre kurv til at have mine mindre, igangværende projekter i. Så jeg hæklede en hvid rund bund, og så brugte jeg  Random stribe generator (http://www.biscuitsandjam.com/stripe_maker.php) til at generere et pænt stribemønster, som jeg kunne hækle kanten i (i fm). Resultatet ses her:


Øverst hæklede jeg en lille muslingekant, og kurven er allerede taget i brug til det næste projekt: Grydelapper (af de samme bomuldsgarn rester). Mønsteret til disse har jeg også anvendt før, og det kan findes her: http://www.landlust.de/dl/3/4/1/2/4/9/Topflappen.pdf

Poncho

I september fik jeg strikket på en Poncho. Jeg havde 10 nøgler strømpegarn liggende i en blå nuance, som jeg "var kommet til" at købe på tilbud hos www.garnudsalg.dk - sammen med noget andet garn. Jeg havde en eller anden vag ide om, at der skulle strikkes strømper. Men de sidste par år er jeg begyndt at gå mere i kjoler end i lange bukser, og så passer de strikkede strømper ikke så godt ind!

På mit nye arbejde sidder vi i et lidt større kontorlandskab, og der kan af og til godt være lidt koldt. Derfor er det rart med noget varmt, som man kan tage over skulderen.  Jeg har taget et sjal med ud, som jeg har lavet tidligere (se: http://strikkeren.blogspot.dk/2008/01/2006-feb-mar.html). Men det er lidt besværligt med et sjal, som nemt glider af. Derfor har jeg kigget mine udklip igennem efter en poncho. Og jeg fandt et fra Hendes verden (nr. 35, 2013,  "den korte med hulmønster").

Den drillede mig lidt, fordi kanten, som er i retstrik, rullede den forkerte vej. Så jeg pillede det hele op (340 masker!), og forsøgte mig med en ny kant. I min bog "Strik med Nordisk tradition" af Vibeke Lind fandt jeg en beskrivelse af en fast kant i 2 farver, som de brugte før i tiden til handsker mv. Den forsøgte jeg mig med. Men den er svær at strikke, når man som jeg, strikker med den kontinentale metode, hvor jeg hele tiden har garnet bag arbejdet. Derfor blev det kun den første række, som blev strikket sådan. Den næste række valgte jeg bare at strikke almindeligt. Men mønsteret blev meget pænt alligevel:

Selve ponchoen er strikket med dobbelt garn på pinde nr. 5,5, så da kanten først var overstået, var det bare at strikke derudad. Der er 4 motiver med hulmønster fordelt rundt om ponchoen, hvor man løbende tager ind, så der bliver færre masker. Min eneste ændringer var altså kanten, som blev forsynet med en farvet kant + 5 rækker perlestrik (i stedet for retstrik), samt kanten foroven, som jeg strikkede lidt længere, og i perlestrik. Dels fordi jeg gerne ville have en smallere åbning, og dels fordi den skal varme omkring det øverste af ryggen/skuldrene. Jeg overtalte min datter til at agere model:

Og her ses ponchoen, når den bare ligger fladt på gulvet:

Detalje fra hulmønsteret:






Pude, squircles

I midten af august hæklede jeg en ny sofapude af garnlagret i uldgarn. Mønsteret hedder "Squircle" og er fundet hos: http://hooksandyarns.blogspot.dk/2012/02/squircle-v-3.html

Jeg valgte at lave den med forskelligt farvede cirkler og med hvid som grundfarve.

Her ses forsiden af puden:

Og her ses bagsiden:

 Jeg fandt nogle søde knapper i min kasse med knapper.
Knaphuller var ikke nødvendige. Jeg brugte bare nogle af de naturlige huller i mønsteret: 

 Her ses nogle af mine squircles lidt tættere på:

Og - tadaaaa - så er puden klar til brug i sofaen:

background