fredag den 7. oktober 2011

Bolero jakke i uld, bomuld, hør

Jeg har allerede strikket én af disse i tykt uldgarn i lilla, og jeg er rigtig glad for den:
 Men jeg ville gerne have en lidt mindre tyk, men alligevel varm model. Derfor har jeg hos http://garnudsalg.dk/ købt 500 gram Kaffegrums Højlands lammeuld
(venstre nøgle) og 1 nøgle Rødler Hør/Bomuld 13/4 nm (højre nøgle):


Jeg strikker med 1 tråd af hver på p.5,0 og så passer det med en strikkefasthed på 20 m/10 cm. Her er et udsnit af ryggen, som jeg næsten er færdig med:

Jeg synes at det bliver sådan lidt tweedagtigt med de lyse/mørke brune farver. Garnet er lækkert at strikke med, selvom ulden "dufter" lidt. Eneste ulempe er, at det er vundet på de store spoler, og da jeg ikke har et apparat til at vinde det op i mindre nøgler, så må jeg strikke at de store. Og det betyder at jeg ikke sådan lige hiver strikketøjet med i bus eller metro. Men pyt, når bare resultatet bliver godt, så er det ok. Jeg er jo også så heldig, at jeg denne gang har en færdig model at måle på, og jeg ved allerede, at ærmerne skal være kortere.

halsedisse - nu med knapper

Hvem skulle have troet, at det var så svært at finde nogle pæne knapper. Men det var det altså. Prøvede først hos Panduro Hobby, men de havde kun 4 tilbage af dem, som jeg synes passede bedst. Endte hos Jorun garn (http://www.jorungarn.dk/) , hvor jeg fandt nogle rigtig søde blomsterknapper. Og de er nu syet i, så halsedissen er klar til det kolde efterår:

background