søndag den 19. september 2010

Hæklede firkanter

Jeg har denne kasse med bomuldsgarn:

Og det skal selvfølgelig bruges til noget. Derfor er jeg startet på endnu en omgang hækling af firkanter. Jeg er startet på midtercirlerne, og har foreløbig hæklet 37. Her er lidt billeder af dem:


og så af dem alle:

Tilsidst skal de alle forsynes med en hæklet, hvid kant så de bliver firkantede. Her er den første:

Og hvad skal de så bruges til? Ja, hvis energien holder, så gerne til 2 sengetæpper på ca. 120 x 210 cm. Og hvis det bliver for ambitiøst/kedeligt, så til 2 store puder på 50 x 70 cm. Nu må vi se. Jeg har heller ikke nok hvidt restegarn, så der må jeg ud og købe.

Hæklede sokletter

Selvom strømpegarnspuderne er færdige, der stadig en del strømpegarn tilovers. Derfor har jeg hæklet et par sokletter, som jeg kan bruge som sovesokker. De er ikke nødvendige endnu, men sidste vinter havde vi problemer med vores varmefordeling, så der var nogle weekender, hvor vi ingen varme havde i soveværelset. Og eftersom jeg er en værre frossenpind, sov jeg så med uldsokker. Jeg synes imidlertid, at almindelige uldsokker bliver for varme, så jeg checkede i min opskriftssamling og fandt disse:
De er hæklet i strømpegarn på p.3,0, og jeg er startet i tåen. Det er et forbavsende nemt mønster, når man først er kommet i gang. Efter ca. 20 runder hækler man hæl ved først at lukke af over et antal rækker og derefter tage ud igen, efter antal rækker. Derefter hækler man toppen af sokken. Tilsidst sys hælen sammen:

Kinasko med broderi

Jeg har skiftet de filtede hjemmesko ud med et par kinasko. Og da de generelt er lidt kedelige, er de blevet forsynet med nogle millefleurblomster fra kassen med broderigarn:

background