søndag den 18. november 2012

Dækkeserviet, filethækling

En af mine rigtig, gode kolleger spurgte, om jeg kunne hjælpe ham og hans kone, med at hækle nogle dækkeservietter. De har nogen, som hans mormor har hæklet, men hun orker ikke rigtig mere. Jeg lånte derfor en med hjem for at finde ud af mønsteret, og det var ikke så svært. Så i går hæklede jeg den første:
Den består af rækker af filethækling, og er forsynet med en fin, lille picotkant. I første omgang har jeg kun lovet at hækle 4 til dem. Så må vi se, om jeg har lyst til at hækle flere senere.

Bamsepige

Opskriften på denne søde lille bamsepige kan I finde her: http://littlecottonrabbits.typepad.co.uk/free_knitting_patterns/ Min modificerede version er forsynet med en lille hæklet picotkant efter sammensyningen.

Lykkedrage

Denne lykkedrage har jeg hæklet efter opskrift fundet i Hendes verden fra efteråret. Der ligger også engelske versioner på nettet. Den har været lidt tid undervejs, fordi jeg manglede filt til vinger m.v. Men den er nu klar og er rigtig sød.

Julepynt

Der er kommet lidt mere julepynt af hæklenålen. Denne gang er de hæklet rundt om plastikringe. Den grønne version er efter opskrift herfra: http://whiskersandwool.blogspot.dk/2011/11/christmas-wreath-ring-christmas.html og den hvide har jeg fundet via Pinterest:

mobilmonster

Dette monster er en iphone taske. Hovedet kan krænges bagover. Opskriften er fundet her: http://genuinemudpie.ca/2011/07/07/mobile-casey-and-stripy-jack/ (thanks for sharing).

Bordskånere

Hos Nørkleriet i Vanløse fandt jeg noget lækkert zphaghetti garn. Det er foreløbig blevet til 3 bordskånere i  et lille blomstermotiv (fundet under tørklædeblomst her: http://www.noerkleriet-garn.dk/16304212). Billedet illustrerer det ikke rigtigt, men hver bordskåner er faktisk ca. 25 cm i diameter.

Armbånd

Hos saved by love creations (http://savedbylovecreations.com/2011/07/crochet-flower-bracelet.html)
har jeg fundet opskriften på dette søde armbånd:
I den oprindelige opskrift var der kun 3 blomster, men jeg har hæklet den på p.1,75 og i tyndt garn, så der skulle 4 blomster til.

Hagesmæk

Endnu en hagesmæk er klar. Den er hæklet efter samme mønstre som de forrige.

background