onsdag den 16. januar 2008

elefanten er klar og nyt strikketøj er på pindene

73 firkanter og 12 trekanter er nu syet sammen til en sød elefant. Jeg skal lige have investeret i noget pladevat, så den også kan få lidt fyld i ;0) Men det var udsolgt, så her er den flade udgave:
Strikkekløen var til gengæld over mig, så jeg var ude og købe garn til en sweater til mig selv. Jeg vil strikke en model, der hedder Frode, fra bogen vikingemønstre i strik af Elsebeth Lavold. Her er et billede af sweateren og af en tidligere strikkeprøve, jeg har lavet, for at se om jeg kunne finde ud af teknikken:

Den skulle strikkes i Smart garn fra Sandnes, men jeg strikker i stedet i Superwash Vitalgarn. Jeg startede med en strikkeprøve, og da jeg af erfaring ved, at jeg altid skal ½ pind højere op, prøvede jeg med pinde 4½ istedet for 4, og den passede fint. Jeg er gået i gang med ribben til forstykket. Det var lidt svært at forstå opskriften, men nu tror jeg, at jeg har fattet den, så i aften skal jeg igang med snoningsmønstret. Der er 2 flotte snoningsmønstre i siderne, og 3 flotte sankthanskors midt på. Jeg har kastet mig ud i en varm, orange farve - istedet for altid at være så konservativ og strikke i dæmpede farver, så jeg er lidt spændt på resultatet. Her er et billede af garnet og det foreløbige resultat. Det er snoningsmønsteret til højre for garnet, som skal være i begge sider af sweateren:

background