mandag den 12. januar 2009

Islændersweater og handsker til min datter

Jeg har - endelig - fået lov til at strikke igen til min snart 13 årige datter. Hun har nemlig fundet ud af, at de kendte går i strik, og hun fryser her i vinterkulden, så hun har ønsket sig denne sweater: Hun vil dog ikke have stjernemønster i, så den bliver ensfarvet i turkis. Jeg startede den 3. januar 2009 og er nu nået et godt stykke op på bærestykket, så det går godt. Opskriften er til pind nr.4,0, men jeg strikker meget stramt, så efter strikkeprøven gik jeg op til pind nr.5,0, og det passer fint.

For et stykke tid siden havde hun dog også ønsket sig et par tyrkise fingervanter, så dem nåede jeg at starte på den 2. januar. De er dog lige lagt til side et stykke tid, da det er sjovere med sweateren:

Køkkenhåndklæde, blomst og sokker

Køkkenhåndklædet er sådan et lille restegarnsprojekt, som jeg har strikket mens jeg ventede på inspiration til næste projekt. Jeg synes selv det blev meget sødt, så jeg overvejer at strikke nogle flere. Jeg har en del bomuldsrester, og jeg brugte ikke engang et helt nøglegarn:
Blomsten blev til efter inspiration fra bogen Knitted Embellishment. Den er strikket i tweedgarn på p. 6,0, så den er lidt stor. Der skal nogle træperler i midten, og så skal den bruges som broche eller som pynt på en taske - jeg overvejer stadig:
Endnu et projekt, som er blevet til i ventetiden, mens de store projekter overvejes. Et par sokker i opals Tukanmønster til mig selv. Jeg er efterhånden nået frem til en rib i 2 ret, 1 vrang- det gør nemlig at stribemønstret stadig ses tydeligt:
Stjernedug og juleløber - nu med billeder

Jaaaa, stjernedugen har været undervejs et godt stykke tid, men jeg blev færdig 23/12-2008! Den består af 36 firkanter med 4 forskellige stjernemotiver. Den skulle have været hæklet sammen med et fint luftmaskemønster, men det drillede for meget, så jeg har syet dem sammen og hæklet en fin blondekant på istedet:
Juleløberen med tulipanter og hjerter blev startet ved en swimmingpoolkant på Kreta for et par år siden, men jeg fik gjort den færdig i år, så den kunne pynte med de øvrige juleting:
background