søndag den 29. juli 2012

Feriehåndarbejde: karklude, brilleetui og bogmærke

Der blev også tid til at hygge med håndarbejde i ferien. 

Her er det den gule karklud i uelastisk rib:
Selvom Ipad tasken drillede, så ville jeg gerne prøve endnu en ting i entrelac teknik. Derfor har jeg strikket dette brilleetui til mig selv. Det er ikke vasket endnu, så det er stadig ujævnt. Det skal også forsynes med et for, samt en lille strop samt en flot knap:

Når vi er på badeferie i udlandet, er det rart at have et lille håndarbejde med. Derfor har jeg i flere år været i gang med diverse små bogmærker. Jeg blev færdig med endnu et med Mariehøns:

Denne hæklede karklud har også ventet på, at der blev tid (lyst) til at gøre den færdig, men jeg fik hæklet de sidste rækker i går aftes: 

Ferie, 2012

Der har været lidt pause på bloggen pga. ferie med familien. Den første uge blev tilbragt på Mallorca, nærmere bestemt Alcudia. Her er et aftenbillede fra vores terrasse:

Der blev også tid til lidt ferie i Danmark. Her er et aftenbillede med udsigt over Kattegat:
 De 2 marsvin var først i pension, men derefter fik de også ferie, og de nød at komme på græs:


Ipadtaske i entrelac/neverkont

Så er tasken helt færdig. Farverne er blevet flotte, men den er blevet lidt skæv, fordi jeg (måske?) er kommet til at strikke en ½ række ekstra? Jeg ved det ikke. Jeg kunne ikke se det, da den var uvasket/ufiltet. Men nu er den vasket mange gange, og den er slet ikke blevet så filtet, som jeg troede. Jeg prøvede først forsigtigt med en gang håndvask med masser af sæbe. Derpå fik den en tur på 30 grader i vaskemaskinen, og til sidst en tur på 40 grader. Den er blevet pænere i strukturen og ujævnhederne, som der naturligt opstår ved neverkontstrik, er blevet pæne. Men den er ikke blevet mindre. Ipad'en kan stadig ligge på den lange led i den. Derfor har jeg bestemt mig til, at den i stedet skal anvendes som håndarbejdspose. Her er et par billeder af tasken/posen:

background