tirsdag den 8. november 2011

Luffer

Som jeg skrev i forrige indlæg har strikketøjet drillet en del. Jeg havde tænkt mig, at jeg som et lille hyggeprojekt hurtigt kunne strikke et par nye luffer i norsk mønster. Men det har simpelt hen drillet. Det er nedenstående mønster, og jeg synes jo egentlig, at det er ganske nydeligt, men uanset om jeg har strikket på rundpind med dobbelt løkke eller på strømpepinde, så har jeg ikke kunnet få kanterne i siderne pæne. Der blev ved med at være "pølser" af garn i siden. Så den har været pillet op mindst 4 gange. Her er et af mellemresultaterne fra forsiden:
 og fra håndfladen:
 Tilsidst blev jeg så træt af det, at jeg forsøgte mig med en slags 2-farvet perlestrik, men da der også kom "pølsekant" der opgav jeg. Nu har strikket dem i dobbelt garn og kun med en farve ad gangen, og de er da heldigvis blevet fine:


Bolero jakke

Der er stadig gang i strikketøjet, selvom der ikke er kommet meget nyt på bloggen på det sidste. Men uanset hvad jeg går i gang med i øjeblikket, så vil det ikke, som jeg vil. Jeg har hele jakkedelen klar, og var godt igang med ærme nr. 2 før jeg fandt ud af, at ærmerne blev for stramme. Og selv om de skal være strammere end på den 1. model, skal den jo også stadig være ok. Så 1½ ærme blev pillet op, og der blev regnet på nye udtagninger. Nu er jeg snart ved at være der. Begge ærmer er nu færdige, så jeg skal bare sy dem på og sy jakken sammen i siderne. Skuldersømmene har jeg klaret ved at strikke dem sammen. Så jeg skal snart have samlet masker op til at strikke den brede kant. Der kommer billeder, når jakken er helt færdig.

background