søndag den 22. januar 2012

Mobiltaske, hæklet, vintage stil

I går fik jeg hæklet denne lille, smarte sag. Det er en mobiltaske i vintage stil, og opskriften har jeg fundet her hos: http://frumadsens.blogspot.com/. Jeg takker for ideen. Den er supersød! Jeg har udført min i lyserødt, merciseret bomuld på hæklenål 2,5. Her ses forsiden:
 Og bagsiden:
 Og her ses lidt af foret:
Jeg har monteret den hæklede blomst og knappen, før jeg syede foret på i hånden, hvorefter jeg har syet den sammen i siderne.

Grydelapper, vaffelmønstrede, hæklede

Opskriften til disse grydelapper har jeg fundet i min udklipsbunke, så jeg ved ikke, hvem der har fundet på det. Men mønsteret er gammelt. De er hæklet i vaffelmønster, hvor man over 4 masker hækler: 2 stgm, 2 stgm om maskerne nedenunder. Garnet er en rest Eco algodon, 100 % økologisk bomuld, blåt (50 g = 85 m) og jeg har brugt 1½ nøgle. Jeg har hæklet 2 omg fastmasker rundt om kanten.


Nålepuder, hæklede

Hos Liselotte,  http://www.slagtenhelligko.dk/, har jeg lånt opskriften til disse, som hun har lagt ud til fri anvendelse. Tak for den supersøde ide! Jeg har hæklet 2 i bomuld på pinde 3,0 og 1 i strømpegarn på p.2,5, og der bliver lidt størrelsesforskel. Så hvis jeg atter skal hækle i strømpegarn, skal der nogle flere omgange tíl. Jeg har fyldt fiberfyld i. De er da søde, ikke?

Kaffevarmer, hæklet

Så fik jeg lavet en hæklet kaffevarmer. Opskriften er fra denne bog: ”Hæklede gaver” af Sidsel Sangild

Jeg har brugt garn og knapper fra restekassen: Natura Green Line fra Markoma:100 % 4 trådet superwashuld, naturfarvet, 50 g = 80 m, 1½ nøgle. Jeg er meget glad for den. Den bliver flittigt brugt, og er god mens kaffen står og trækker.
background