søndag den 10. august 2014

Nyt arbejde, broderi, strik, net

Det er længe siden, der har været nyt herinde fra. Det er dog ikke, fordi jeg ikke laver håndarbejde mere. Men i marts 2014 begyndte jeg at søge nyt arbejde, og i løbet af april var jeg så til 3 samtaler. Den 02.juni 2014 startede jeg så i mit nye job, og det er jeg blevet rigtig glad for. Det var selvfølgelig meget vemodigt at skulle sige farvel til de gamle kolleger - nogle af dem havde jeg kendt i næsten 14 år. Men der er heldigvis også nogle søde kolleger på mit nye arbejde. Cykelturen er også blevet længere. Nu har jeg 12 km i stedet for 5 km :-)

Nå, men på håndarbejdsfronten har det ikke ligget stille. Jeg har ikke taget billeder af det hele, men her er nogle smagsprøver. Jeg er igang med en rigtig lækker strikcardigan i lyserødt garn fra Rasmilla. Jeg har ryg og forstykker færdige, og er næsten klar med det ene ærme.Men der kommer først billeder, når det er lidt mere klar.

Derudover er jeg igang med et køkkenhåndklæde i tern samt en karklud i uelastisk strik. Der kommer også billeder af disse, når de er klar.

Net: Den sidste uges tid har jeg været igang med et net, som jeg kan have mit skiftetøj i, når jeg cykler til arbejde. Jeg synes ikke, at en plastikpose er så elegant. Så jeg har hæklet dette net i stribemønster. Der er ingen opskrift, så det er udviklet lidt hen af vejen. Her ses detalje af stribemønsteret:
Og her ses hele nettet. Jeg har lavet en tværgående bund forneden, som resten af nettet er hæklet rundt om, og så har jeg forsynet det med en lille bærehank. Garnet er noget billigt polyacrylgarn, som jeg har købt i 200 grams nøgler i superbrugsen. Jeg er selv meget tilfreds med resultatet:


Udover strik og hækling er der også blevet tid til lidt broderi. De 2 hunde nedenfor stammer fra et kit, som jeg har købt hos Atelje Margaretha. Den brune hund har været i gang i et stykke tid, men nu blev jeg færdig med den i sommerferien. Den plettede hund startede jeg op i sommers, og den mangler kun et ganske lille stykke med hvidt, så er den også klar. De skal begge to lige skylles op i lidt sæbevand, da der er blevet broderet på dem under en poolferie, så de er lidt "fedtede" :-)


Da vi var i London tidligere på året, var jeg en tur i Liberty house. Jeg kiggede meget på deres strikkegarn, men jeg havde ikke lige et projekt, som jeg manglede garn til, så det turde jeg ikke købe. I stedet købte jeg et lille kit til en nålepude med en isfugl. Den er nu broderet og klar til montering. Der fulgte også et stykke liberty stof med kittet, men jeg synes ærlig talt ikke det passer til broderiet, så jeg skal igang med at kigge på en anden bagside. Jeg havde overvejet at strikke en bagside i noget orange norogarn, som jeg har en rest af. Men nu må vi se. Selve isfuglen er da sød, ikke?


background