mandag den 7. februar 2011

Opskrift på hæklet firkant

Christine og andre, har spurgt om opskriften på den hæklede firkant. Jeg har fundet den rundt omkring på nettet. Bl.a. hos http://www.slagtenhelligko.dk/. Der ligger også mange gode illustrative instruktioner på nettet. Men her er min "fortolkning" af opskriften til fri afbenyttelse:

Hæklet firkant:

1. farve:
Start 5 lm, som samles til en ring med en km.
1.omg: 4 lm,  1 stgm + 1 lm  . Gentag fra  til  11 gange. Slut med 1 km. Bryd garnet og hæft.
2. farve (2.omg.): Start i én af luftmaskebuerne: 3 lm(= 1 stgm), 1 stgm, 1 lm,  2 stgm, 1 lm  i de resterende 11 luftmaskebuer. Slut med 1 km i 3. lm. (= 12 grupper med 2 stgm.)
3. farve (3. omg):Start i én af luftmaskebuerne: 3 lm (= 1 stgm), 2 stgm, 1 lm,  3 stgm, 1 lm  i de næste 11 luftmaskebuer. Slut med 1 km i 3. lm. (= 12 grupper med 3 stgm).
4. farve (4. omg.): Start i én af luftmaskebuerne: 4 lm (= 1 dbstgm), 1 dbstgm, 3 lm, 2 dstgm (= 1. hjørne),  1 lm (2 stgm, 1 lm, 2 stgm) i næste lm-bue, 1 lm, (2 stgm, 1lm, 2 stgm) i næste lm-bue, 2 dbstgm, 3 lm, 2 dbstgm (= 2. hjørne) . Gentag fra  til  2 gange til alle 4. hjørner er hæklet. Slut med 1 lm, (2 stgm, 1 lm, 2 stgm) i de 2 næste lm-buer, 1 lm. Slut med 1 km i 4 lm.

God fornøjelse!

3 kommentarer:

Christine sagde ...

Sikke en glædelig overraskelse! Tusind tak!! Jeg har sammen med min mor siddet og prøvet at lave en magen til dine - vi var tæt på, men jeg vil lige prøve at lave en af dine. Tak fordi du skrev den ned :)

Christine sagde ...

Juhuu det virkede perfekt! Så er det bare derudaf....

strikkeren sagde ...

Kære Christine
Det var så lidt. Og rigtig god fornøjelse med det. Det er virkelig en god måde at få brugt resterne på. Jeg har glemt at skrive, at jeg hæklede dem sammen undervejs, når jeg lavede den yderste række (fordi jeg var doven!), men du kan også vælge at sy dem sammen.
mvh Kay

background