søndag den 6. januar 2008

hæklet elefant og stjernedug

Humøret er ikke lige til strik i øjeblikket. Jeg strikkede en halv ,ribstrikket halsedisse igår af noget restegarn af CosyWool, men det blev ikke pænt, så jeg pillede det op igen her til morgen. Jeg besluttede derfor at det måtte være tid til lidt hækling. I sidste uge fandt jeg opskriften på en sød hæklet elefant på www.hundeuld.dk/elefantus.html . Min datter har bestilt en i gryffindors farver, og da jeg har uldrester fra Harry Potter halstørklædet, er jeg begyndt på det. Der skal 73 firkanter og 12 trekanter til, så det er bare at gå igang. Her er de første 6 firkanter:

I den seneste tid har jeg også fået taget fat på dette projekt, som er en dug bestående af 4 forskellige stjernemotiver. Opskriften er fra bogen Hækling - løkke for løkke af Anne-Lise Hald (forlaget Acacia). Jeg hækler den med hvidt hæklegarn på p 2,00. Jeg havde kun fået hæklet 2 stjerner, men nu er jeg oppe på 6 stk. Hvert motiv skulle være 10 x 10 cm, men jeg bruger tykkere garn, så mine er 17 x 17 cm. Derfor har jeg regnet mig frem til et lidt andet mønster end angivet i opskriften. Jeg har vedlagt billede fra opskriften samt eksempler på de 4 mønstre:


3 kommentarer:

enaj sagde ...

wow, den stjernedug bliver sørme flot. Hvor har du opskriften fra?
Kh Jane

enaj sagde ...

Tusind tak for din mail. Nu ser jeg så at det er mig der ikke har været helt vågen for det står jo i dit indlæg. Jeg må vist pudse kontaktlinserne;-)
Kh Jane

Lisbeth sagde ...

det hedder file`t hækling. Jeg er osse igang om sommeren,med at hækle den.Har efterhånden en masse firkanter, men kan ikke huske hvordan jeg skal få det hele samlet til en dug. kh lisbeth

background